Uw automaat reinigen en voorzien van verse olie

bosiejoia nieuws

Wanneer u een automaat rijdt is het erg belangrijk om de automatische versnellingsbakolie regelmatig te vervangen, maar met alleen vervangen bent u er niet want dan wordt alleen de olie afgetapt die nog aanwezig is in de carterpan.

Om de achtergebleven olie uit de koppelomvormer, de megatronic of zelfs uit de automatische transmissie te krijgen is het (statisch) spoelen en reinigen van de automaat ook van belang. Bij het spoelen wordt er een machine aan uw automaat aangesloten, waarna uw auto op temperatuur gebracht wordt. Hierdoor wordt de olie rond de 75 graden, wat de ideale temperatuur is om uw automaat te spoelen.

Voor het intensief reinigen van uw automaat wordt er een reiniger toegevoegd welke ervoor zorgt dat al het vuil wat in de transmissie is achtergebleven samen met de olie in de machine wordt gebracht. Nadat uw automaat 30 minuten gespoeld heeft, wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en de nieuwe olie teruggeplaatst en op peil gebracht.

Wij, HVH Autotehniek uit Haren, beschikt over de juiste apparatuur om uw automaat te spoelen.

Al onze spoelingen worden standaard uitgevoerd met Motorvac transtech intensief reiniger en krijgen na de spoeling een Transtech TT2 toevoeging als extra bescherming van uw versnellingsbak.

Lees alles over het spoelen van uw automaat